Directeur de Apekoolschool 


inclusief | waardering | collectief 

Primair onderwijs

Directeur

Lariedam 

Solliciteer nu

 

De functie

Ben jij een inspirerende leider met een passie voor onderwijs? Word jij enthousiast van het creëren van een positieve leeromgeving waarin leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen? Heb je ervaring in een leidinggevende functie binnen het primair onderwijs? Dan is De Apekoolschool op zoek naar jou en is deze functie jouw volgende uitdaging! 

Als directeur ben je verantwoordelijk voor het strategisch beleid en de dagelijkse leiding van de Apekoolschool, waarbij je het boegbeeld en gezicht van de school bent, en je bovendien op een toegankelijke wijze verbinding weet te leggen met het team, ouders en externe stakeholders. Samen met een hecht en betrokken team creëer je een positieve leeromgeving waarin alle leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. 

In deze functie krijg je de kans om teamleden en ouders goed aangehaakt te houden en de communicatie helder en transparant te maken, en word je ondersteund door een deelschoolleider voor de tactische zaken en een teamleider voor de operationele zaken. Dit biedt jou de ruimte om kansen te grijpen, je netwerk aan te spreken en nieuwe manieren van organiseren te verkennen. Je staat er niet alleen voor: je ervaart de steun van je collega’s en je draagt samen bij aan de strategische koers van De Apekoolschool. 

Ben je gemotiveerd en denk je dat deze functie voor jou is geschreven, maar twijfel je of je voldoet aan het profiel, of heb je meer informatie nodig? Schroom dan niet en neem contact op met Luim Dwaaszen, recruiter/consultant bij ScoliX op 06-12345678

Ingangsdatum: 31-06-2023 

Sollicteer nu

De Apekoolschool biedt: 

 • Een boeiende, uitdagende en afwisselende functie als directeur; 
 • Ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, waarbij het gezamenlijk leren gestimuleerd wordt; 
 • Een hecht en betrokken team, dat samenwerkt om de beste resultaten voor de leerlingen te behalen; 
 • Een goed georganiseerde context waarin je je leiderschap en innovatieve ideeën kunt laten zien; 
 • Transparantie waarbij de visie van de Apekoolschool als leidraad dient voor toekomstgericht onderwijs; 
 • De mogelijkheid om de aanwezige talenten van het team verder te ontplooien en faciliteren; 

De Apekoolschool 

Informatie over de organisatie 

De Apekoolschool is een bruisende basisschool gelegen in het hart van de kleurrijke stad Lariedam. Als een levendige organisatie telt de school 450 leerlingen en wordt ze ondersteund door een toegewijd team van 60 medewerkers. De Apekoolschool bestaat al meer dan vijftig jaar en heeft een rijke geschiedenis in het bieden van kwalitatief hoogwaardig onderwijs. 

De school werd opgericht met als doel het bevorderen van inclusief en holistisch onderwijs voor alle kinderen in Lariedam. De oprichters van de Apekoolschool geloofden dat onderwijs de kracht heeft om de samenleving te transformeren en dat elke leerling unieke talenten en capaciteiten bezit die ontdekt en gekoesterd moeten worden.  

Het gedachtegoed van de Apekoolschool draait om het creëren van een dynamische en inspirerende leeromgeving waarin kinderen worden aangemoedigd om hun nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht te verkennen. Deze school wil kinderen niet alleen voorbereiden op academische prestaties, maar ook op het leven zelf, met een focus op sociale vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid. 

De Apekoolschool is onderdeel van het Bakerbabbelcollectief. Het Bakerbabbelcollectief is een vooruitstrevende onderwijsstichting die verschillende scholen in het hele land beheert. Ze geloven in het belang van maatwerkonderwijs, waarbij elke school de vrijheid heeft om een uniek onderwijsprogramma te ontwikkelen dat aansluit bij de behoeften en waarden van de gemeenschap. Het Bakerbabbelcollectief ondersteunt de Apekoolschool met expertise, middelen en een netwerk van gelijkgestemde professionals, waardoor de school haar visie en missie vol enthousiasme kan verwezenlijken. 

Voor meer informatie over de organisatie verwijzen wij naar de website www.deapekoolschool.nl

Wat vragen wij?

Competenties en vaardigheden

 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en weet op een verbindende wijze op te stellen; 
 • Je hebt een inspirerende en coachende stijl en kunt mensen in hun kracht zetten; 
 • Je bent benaderbaar en proactief in het communiceren en opstellen; 
 • Je hebt analytische en kritische vaardigheden en kunt een heldere visie vertalen naar concrete acties; 
 • Je bent betrokken en betrouwbaar, en weet draagvlak te creëren binnen het team en de organisatie; 
 • Je bent een boegbeeld en weet consequent en transparant te handelen.

Functie-eisen 

 • Je hebt een relevante onderwijsachtergrond en aantoonbare ervaring in een leidinggevende functie in het primair onderwijs; 
 • Je hebt affiniteit met toekomstgericht onderwijs en bent bekend met innovatieve ontwikkelingen in het onderwijslandschap; 
 • Je bent in staat om een professionele en positieve cultuur te creëren waarin betrokken en bevlogen professionals kunnen excelleren. 
Solliciteer nu

Selectieprocedure

ScoliX begeleidt deze werving- & selectieprocedure voor de Apekoolschool. Graag ontvangen wij jouw cv en motivatiebrief uiterlijk 31-06-2023 voor 09.00 uur via de button ‘solliciteer’ op deze pagina. Lees hier onze tips voor een goed cv. 

Na de brievenselectie volgt de eerste ronde voorgesprekken op het kantoor van ScoliX in Ouderkerk aan de Amstel. De gesprekken met de commissie(s) vinden plaats in Lariedam. 

Belangrijke data 
Sluitingsdatum: 31-06-2023 
Voorgesprekken ScoliX: 31-06-2023 
1e gesprek BC en BAC: 31-06-2023 
2e gesprek BC en BAC: 31-06-2023 

Wil je in jouw agenda alvast rekening houden met deze data? 

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. 

Solliciteer nu

Meer informatie?

Neem contact op met Luim Dwaaszen via Luimdewaaszen@scolix.nl of 020 737 00 61.